Opvang

Naschoolse opvang

Na een schooldag is het heerlijk voor een kind om te kunnen doen wat het leuk vindt. Ontspannen spelen in een fijne omgeving met betrokken en goed opgeleide pedagogisch medewerkers. De kinderen krijgen na school eerst wat te drinken en te eten om vervolgens te horen welke activiteiten er aangeboden worden. Mocht uw kind niet met de activiteiten mee willen doen dan is dat geen probleem. Er is voldoende materiaal om zelf aan de slag te gaan. Buitenspelen vinden we bij Bolderburen erg belangrijk. Daarom starten we de middag altijd buiten. Ook daar worden activiteiten aangeboden of kunnen kinderen zelf aan de gang met hutten bouwen, rijden op skelters, krijten, springtouwen, voetballen, klimmen en klauteren enz. We hebben volop uitdagende materialen voor buiten en binnen.

Inrichting ruimtes

De ruimtes zijn ingericht op leeftijd. Bij de inrichting van de ruimtes is er rekening gehouden de speel- leef- en beleefwereld van de kinderen.  De verschillende leeftijdsgroepen hebben eigen ruimtes. Zo hebben de jongste kinderen een eigen ruimte waarin ze zich veilig voelen en eigen spel kunnen spelen en geen ontmoeting hebben met oudere kinderen. Mochten de jongste kinderen toch graag samen met oudere kinderen willen spelen dan kan dat in de gezamenlijke ruimte.

De oudere kinderen kunnen op hun beurt kiezen voor omgang leeftijdsgenoten of voor gezelschap bestaande uit jong en oud. Ieder kind kan gedurende de dag keuzes maken die bij hem/haar past.

Neem contact op

Activiteiten

Op iedere locatie worden georganiseerde activiteiten aangeboden. Deze activiteiten komen in samenwerking met de kinderen tot stand. Alle ideeën kunnen zij bij ons melden en gezamenlijk bekijken we welke ideeën we kunnen uitwerken. Gedurende een hele week worden dezelfde activiteiten aangeboden, zodat elk kind op zijn gewenst moment aan kan sluiten. Onze activiteiten variëren van sport (freerunnen, apenkooien, hockey, basketbal, rugby enz.), creatief bezig zijn (naaien, breien, haken, knutselen, zagen, timmeren, branden enz) tot koken, dansen en drama. Het aanbod is zeer divers waardoor er voor iedereen wat te doen is.

De kinderen die liever hun eigen spel spelen kunnen volop aan de gang met allerlei vrije knutselmaterialen, spellen, de voetbaltafel, timmertafel, verkleedkleren, huishoek, keuken, bouwmaterialen enz. Aan alle leeftijden is gedacht. 

Voor deze vorm van opvang kan men kinderopvangtoeslag ontvangen.

Neem contact op

Tussenschoolse opvang

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen de kinderen, die tussen de middag op school blijven, onder toezicht, met elkaar eten en buiten spelen. BSO Bolderburen verzorgt tussenschoolse opvang op basisschool De Touwladder in Sint Michielsgestel.

De begeleiding is in handen van pedagogisch medewerkers van BSO Bolderburen en vrijwillige overblijfkrachten. Marie-Jose van de Heuvel, pedagogisch medewerkster van BSO Bolderburen coördineert en organiseert de tussenschoolse opvang in Sint-Michielsgestel.

De locatie beschikt over een ruime koelkast voor kinderen die hun drinken gekoeld willen bewaren. Het is de bedoeling dat de kinderen een gezonde lunch gebruiken.

Voor deze vorm van opvang kan men geen kinderopvangtoeslag ontvangen.

De kosten zijn € 2,75 per aanwezigheid. U kunt zich voor

Neem contact op

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang is geopend vanaf 07.00 uur ’s ochtends. Kinderen kunnen hun ontbijt bij de BSO gebruiken. In de ochtend zijn er pedagogisch medewerkers aanwezig die de kinderen begeleiden. De kinderen van de onderbouw worden door de medewerkers naar de klassen begeleid en overgedragen aan de leerkracht.

De voorschoolse opvang vindt plaats op alle locaties van BSO Bolderburen.

Voor deze vorm van opvang kan men kinderopvangtoeslag ontvangen.

Neem contact op